В област Ямбол са доставени 500 дози от педиатричната ваксина на Pfizer,

...
В област Ямбол са доставени 500 дози от педиатричната ваксина на Pfizer,
Коментари Харесай

В Ямболска област липсват достатъчно желаещи родители за започване на ваксинацията на деца срещу COVID-19

В област  Ямбол са доставени 500 дози от педиатричната ваксина на Pfizer, само че имунизацията на деца против ковид към момента не е почнала. Причината е, че липсват задоволително записани, заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Радостина Калчева.

До момента е декларирано предпочитание от родителите единствено на четири деца от пет до 11-годишна възраст. Необходимо е най-малко девет деца да бъдат записани, защото флаконите съдържат по 10 дози и да не се разхищава имунизацията, сподели доктор Калчева.

Пунктове за имунизация на деца са разкрити на три места в региона - МБАЛ " Св. Пантелеймон " и МЦ " Бербатов " в Ямбол, както и МБАЛ " Св. Иван Рилски " в Елхово. Ваксинацията се прави след авансово записване на телефоните, оповестени на уеб страницата на РЗИ - Ямбол.

Със приключен имунизационен цикъл са 26 на 100 от подлежащите на имунизация поданици на Ямболска област. Продължава да е засилен ползата към бустерните дози, като досега са реимунизирани 4502 души, добави шефът на РЗИ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР